Celá vejce vyšleháme s cukrem do bílé husté pěny. Mouky s kypřícím práškem a kakaem prosijeme.
Po částech a na střídačku společně s mlékem přidáváme do vaječné pěny. Přidáme špetičku soli.
Nakonec tenkým pramínkem přiléváme olej a vše důkladně prošleháme. Pekáček (25 x 35 cm) s vyšším okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto do něj přendáme.
Uhladíme stěrkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 st. Pečeme cca 20 minut. Na mřížce pak necháme korpus zcela vychladnout.
Vše kromě ostružin vyšleháme do hladké hmoty. Osladíme dle chuti a podle potřeby doředíme mlékem. Hmota nesmí býti řídká. Prostě tak akorát, aby šla hezky roztírat.
Tvaroh rozetřeme na korpus a cukrářskou kartou nebo stěrkou uhladíme. Nahusto poklademe ostružinami.
Běžným způsobem uvaříme pudink. Podle chuti dosladíme a ve studené vodní lázni za stálého míchání necháme zčásti vychladit.
Vlažný opatrně nalijeme na ostružiny a dáme do lednice vychladit. Nakrájíme na řezy a můžeme podávat.