Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Kakaové řezy s tvarohem, ostružinami a pudinkovým želé


Suroviny

  • Na těsto
  • 1 hrnek (250 ml) polohrubé mouky
  • 1 hrnek celozrnné hladké špaldové mouky
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • špetka soli
  • 3 vejce
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • Na náplň
  • 500 g tučného tvarohu
  • 1 kelímek zakysané 16% smetany
  • 1 lžíce Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
  • mléko dle potřeby
  • cukr dle chuti
  • miska ostružin cca 250 g
  • Na náplň
  • 500 g tučného tvarohu
  • 1 kelímek zakysané 16% smetany
  • 1 lžíce Bourbon vanilka Madagaskar Dr.Oetker
  • mléko dle potřeby
  • cukr dle chuti
  • miska ostružin cca 250 g

Postup

  • Těsto
  • 1

    Celá vejce vyšleháme s cukrem do bílé husté pěny. Mouky s kypřícím práškem a kakaem prosijeme.

  • 2

    Po částech a na střídačku společně s mlékem přidáváme do vaječné pěny. Přidáme špetičku soli.

  • 3

    Nakonec tenkým pramínkem přiléváme olej a vše důkladně prošleháme. Pekáček (25 x 35 cm) s vyšším okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto do něj přendáme.

  • 4

    Uhladíme stěrkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 st. Pečeme cca 20 minut. Na mřížce pak necháme korpus zcela vychladnout.

  • Náplň
  • 1

    Vše kromě ostružin vyšleháme do hladké hmoty. Osladíme dle chuti a podle potřeby doředíme mlékem. Hmota nesmí býti řídká. Prostě tak akorát, aby šla hezky roztírat.

  • 2

    Tvaroh rozetřeme na korpus a cukrářskou kartou nebo stěrkou uhladíme. Nahusto poklademe ostružinami.

  • Želé
  • 1

    Běžným způsobem uvaříme pudink. Podle chuti dosladíme a ve studené vodní lázni za stálého míchání necháme zčásti vychladit.

  • 2

    Vlažný opatrně nalijeme na ostružiny a dáme do lednice vychladit. Nakrájíme na řezy a můžeme podávat.

     

čokoládamoučníkřezysladkétvaroh
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno