Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Jemný duryňský knedlík


Suroviny

  • 300 gramů brambor vařených ve slupce
  • 200 gramů syrových brambor
  • 3 lžíce hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 žemle
  • 4 lžíce solamylu
  • sůl

Postup

  • 1

    Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno a odstraníme z nich všechnu vodu.

  • 2

    Přidáme k nim nakrájenou žemli, nastrouhané brambory vařené ve slupce (studené), vejce, mouku, solamyl a sůl, propracujeme v těsto a tvoříme knedlíky asi o průměru 8 centimetrů, které zavařujeme ve vroucí osolené vodě 8-10 minut.

bramborové knedlíkyknedlíkyněmeckápřílohasvětová kuchyně
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno