Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Jemná koprová omáčka


Suroviny

  • 100 g másla
  • 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 3/4 l mléka
  • 250 ml 31% smetany ke šlehání
  • špetka bílého mletého pepře
  • 2 hrsti čerstvého nasekaného kopru
  • sůl, ocet, cukr... vše dle chuti a potřeby

Postup

  • 1

    Ve vhodné nádobě necháme rozehřát máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, přidáme šlehačku, ochutíme solí, pepřem, octem a cukrem.

  • 2

    Na mírném plameni necháme za častého míchání provařit asi 20 minut. Podle potřeby doředíme ještě mlékem. Množství octa a cukru nechávám na vás.. výsledná chuť omáčky by měla být příjemně sladká.

  • 3

    Úplně nakonec přidáme najemno nasekaný kopr. Podáváme s natvrdo vařenými vejci nebo vařeným hovězím masem /nebo obojím/ a s knedlíkem nebo vařenými bramborami.

houskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyomáčkavejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno