Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Jehněčí panenka v kabátku z pancetty


Suroviny

  • 200 g jehněčí panenky
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžičky koření na steak + chilli
  • 4 plátky pancetty (šunka)
  • sádlo nebo olej
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička brusinek
  • bagetka či americké brambory jako příloh

Postup

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem a obalíme v koření. Zabalíme do pancetty a svážeme potravinovým motouzem (pro jistotu).

  • 2

    V pánvi si rozpálíme tuk a maso zprudka ze všech stran opékáme. Přibližně 7 minut.

  • 3

    Odložíme ho na dřevěné prkýnko na 10 min, aby se „vydýchalo“. Podáváme např. s americkým bramborem nebo třeba jen s opečenou bagetkou. Výborná k tomu byla zakysaná smetana s brusinkami. Jak vidíte, lahodí to nejen oku.

bramborová kašebramborový salátbramboryšťouchané bramboryuzeniny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno