Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Jehněčí na víně se zeleninou


Suroviny

  • 400 g jehněčího krku
  • 1 mrkev
  • 1 menší petržel
  • 1/8 celeru
  • 1 cibule
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 1/2 litru vývaru
  • 250 ml kvalitního bílého vína
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička cukru
  • nové koření
  • bobkový list
  • celý pepř
  • tymián
  • jalovec
  • sůl
  • světlá jíška
  • perník na strouhání

Postup

  • 1

    Maso si nakrájíme na větší kusy stejně jako zeleninu, osolíme jej a opepříme.

  • 2

    Na másle opečeme zeleninu s cibulí, přidáme protlak, cukr a koření, maso, pak zalijeme vínem, necháme odvařit a zalijeme vývarem. Dusíme do měkka.

  • 3

    Když je vše měkké, nastrouháme do omáčky perník (1 pol. lžíci) a zahustíme jíškou.
    Podáváme s knedlíkem.

alkoholhouskové knedlíkyknedlíkynokyrýže
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno