Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Jasmínová rýže


Suroviny

  • 1 hrnek (250 ml) jasmínové rýže
  • 1 a 1/2 (téhož) hrnku vlažné vody
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli

Postup

  • 1

    Rýži nasypeme do sítka a krátce propláchneme vlažnou vodou. Necháme okapat a zcela oschnout.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme olej, nasypeme rýži, osolíme a tři minuty a za stálého míchání restujeme. Přidáme vodu a přiklopíme pokličkou.

  • 3

    Až nám voda začne vřít, stáhneme plamen a dusíme do vyvaření vody cca 10 minut. Zabalíme do utěrky a zasteleme do peřin. Necháme tam 20 minut. Vidličkou rýži načechráme a můžeme podávat.

příloharýže
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 2

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe