Kuřecí prsa očistíme od přebytečného tuku, event. odblaníme, omyjeme, osušíme a překrájíme na nudličky. Přemístíme do misky, ve které budeme marinovat. Přidáme veškeré ingredience, určené k marinování a řádně, a nejlépe prstíky, vše důkladně prohňácáme. Přiklopíme a odložíme min. na dvě hod. do chladna. Nesolíme.
Připravíme si zeleninu: žampióny omyjeme a podle velikosti nakrájíme na čtvrtky nebo na silnější plátky. Kapie pokrájíme na širší nudličky, cibuli překrojíme a nakrájíme na céčka, řapíkatý celer na proužky, pórek a cibulovou nať na kolečka.
Ve woku rozpálíme olej a vhodíme kuřecí maso. Zprudka za intenzivního míchání restujeme zhruba 10 minut.
Přidáme vše kromě cibulové natě, kterou dáme, až když máme zcela hotovo, a žampionů. Ty si krátce osmahneme na másle ve druhé pánvi. Přidáme ocet a javorový sirup a restujeme společně se zeleninou dalších cca 10 minut.
Pak přidáme osmahnuté žampiony i s máslem. Opět promícháme, dochutíme event. solí. Zelenina by měla být křupavá a výsledná chuť sladkokyselá a pikantní.