Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Jahodový džem bez chemie


Suroviny

  • jahody
  • krystalový cukr
  • citron

Postup

  • 1

    Jahody omyjeme v sítku, zbavíme zelených lístků a necháme řádně okapat. Podle velikosti je přepůlíme nebo rozčtvrtíme, vložíme do hrnce a zasypeme cukrem… na kilo jahod půl kg cukru. Necháme 2 až 3 hodiny v chladu, promícháme.

  • 2

    Poté vaříme zprudka, až se obsah svaří na cca polovinu. Během vaření sbíráme pěnu. Pak přidáme vymačkanou citronovou šťávu a vaříme do zhoustnutí. Nakonec tyčovým mixérem promixujeme. Kdo chce větší kousky, jenom sem tam mixne.

  • 3

    Nalejeme do vyvařených sklenic ( já je dala do trouby na 120 °C na 15 min i s víčky) Poté ihned zavíčkujeme obrátíme vzhůru dnem. Po cca 10 min dáme tak, jak mají být, a uložíme do špajzu.

jahodypečivozavařenina
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno