Heru a 200 g cukru vyšleháme do hladka, poté po jednom přidáme žloutky a šleháme do pěny. Mouku si smícháme s kakaem, práškem do pečiva a prosijeme přes sítko. Poté vmícháme do vaječné pěny. Nakonec lehce vařečkou vmícháme ušlehaný bílkový sníh.
Velký plech s vyšším okrajem vysteleme papírem na pečení a těsto vylejeme na plech, uhladíme. Je tužší, ale tak to má být. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C, 160 °C horkovzduch, a pečeme cca 12 min. Zkusíme špejlí, zda máme hotovo. Po upečení necháme na mřížce vychladnout.
Připravíme si krém: Mascarpone smícháme s vaječným likérem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Poté ji za stálého míchání přivedeme téměř k varu, ale NEVAŘÍME! a horkou vlijeme do připravené smetanové směsi.
Nakonec vmícháme našlehanou šlehačku. Polovinu náplně rozetřeme na korpus, poklademe ovocem a potřeme druhou polovinou. Pro šlehačkomily: práškovou šlehačku připravíme dle návodu na sáčku a namažeme na krém. Zdobíme zbylým ovocem a dáme do ledničky ztuhnout