Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Jahodová bublanina


Suroviny

  • 120 g másla, změklého + na vymazání formy
  • 220 g moučkového cukru
  • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • 400 ml vlažného mléka
  • 600 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • hrubá mouka na vysypání formy
  • 500 g čerstvých jahod, odstopkovaných
  • moučkový cukr na poprášení

Postup

  • 1

    Máslo utřete v robotu s cukrem a žloutky do světlé hmoty. Pak přimíchejte vlažné mléko a polovinu prosáté mouky.

  • 2

    Z bílků a špetky soli ušlehejte tuhý sníh. Zbytek mouky prosijte s kypřicím práškem a přidejte k těstu do robotu. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

  • 3

    Plech s vyšším okrajem, zapékací misku či dortovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte polovinu těsta a poklaďte polovinou jahod, zalijte druhou půlkou těsta a poklaďte zbylými jahodami.

  • 4

    Pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 45 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Před podáváním pocukrujte.

  • NĚCO NAVÍC:
  • 1

    Když jahody obalíte ve dvou lžících hrubé mouky, nebudou se během pečení propadávat do těsta.

jahodymoučníkřezysladké
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno