Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Jablečný koláč pod kokosovou peřinkou


Suroviny

  • Na těsto
  • 350 g polohrubé mouky
  • 200 g másla nebo Hery
  • 125 g moučkového cukru
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 150 ml mléka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • 3 ks žloutky
  • 1 ks celé vejce
  • špetka soli
  • Na náplň
  • 1 kg jablek
  • 100 g mletých mandlí
  • 50 g krupicového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • Na kokosový sníh:
  • 125 g moučkového cukru
  • 70 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 ks bílky (ty, co nám zbyly z těsta)
  • špetka soli

Postup

  • 1

    Změklé máslo nebo Heru vymícháme spolu s cukry, solí, vejcem a žloutky do pěny, pak na střídačku přidáváme mouku smíchanou a prosátou s pečivovým práškem, mléko, citronovou šťávu a kokos.

  • 2

    Vzniklé tužší těsto rozetřeme na plech (26 x 36 cm) vyložený papírem na pečení, nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou. Na těsto nasypeme mleté mandle.

  • 3

    Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrájíme na čtvrtky, ty pak na plátky a pokapeme je citronovou šťávou. Jablka navrstvíme na těsto, zasypeme cukrem a dáme péci do trouby rozehřáté na 190 °C, pečeme cca 20 minut.

  • 4

    Mezitím si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha, pak postupně přidáváme cukr a nakonec i kokos.

  • 5

    Předpečený koláč vyjmeme z trouby, teplotu snížíme na 180°C a na koláč naneseme kokosový sníh. V troubě pak pečeme ještě cca 20 minut.

jablkakoláčmoučníkřezysladké
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno