Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Husí stehna, moravské zelí, klusky


Suroviny

  • 2 husí stehna
  • sůl, kmín
  • 2 hrsti kysaného zelí
  • 100 g uzeného špeku nebo masa
  • 1 cibule
  • 1 středně velká brambora (syrová)
  • cukr
  • Klusky
  • 3/4 vařených brambor
  • 1/4 škrobu
  • 1 vejce
  • sůl

Postup

  • 1

    Den předem si osolíme maso, solí nešetříme, ale zase to nepřeháníme. Necháme přes noc uležet v lednici. Okmínujeme a vložíme do pekáčku. Malinko podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme na 180 °C do měkka. Během pečení stehna obracíme. Podléváme vodou dle potřeby. Ke konci odklopíme a necháme zezlátnout.

  • 2

    Zelí překrájíme, je-li příliš kyselé, propláchneme. V kastrole si vyškvaříme slaninu nebo uzené maso, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme zelí, osolíme, okmínujeme.

  • 3

    Podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou cca 15 minut. Pak přidáme najednou nastrouhanou a oloupanou bramboru a dusíme dalších 10 minut. Podle potřeby dosolíme, dosladíme, případně přidáme pár kapek octa.

  • Klusky
  • 1

    Klusky připravíme tak, že si uvaříme oloupané brambory v osolené vodě, horké je nastrouháme, vyjmeme jednu čtvrtinu a místo ní nasypeme kukuřičný škrob. Vrátíme vyjmutou část brambor, přidáme jedno vejce, osolíme a po částečném vychladnutí tvoříme placičky, kterým vymáčkneme střed. Vaříme osm minut v osolené vodě.

Polské klusky

bramborové knedlíkyknedlíkyzelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno