Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hrachová polévka


Suroviny

  • 250 g suchého hrachu (zelený, žlutý)
  • 1000 ml uzeného vývaru
  • 100 g uzeného špeku nebo slaniny
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • majoránka

Postup

  • 1

    Hrách si necháme přes noc namočený ve studené vodě. V téže vodě jej pak uvaříme doměkka. Vodu v průběhu vaření dle potřeby doléváme. Zatím nesolíme. Slaninu nebo špek si vyškvaříme dokřupava.

  • 2

    Škvarečky vyjmeme a na tuk dáme mouku a vymícháme světlou jíšku, kterou naředíme uzeným vývarem. Nemáme-li pak vodou. Polévku halabala promixujeme tyčovým mixérem, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a majoránkou. Doředíme dle požadované hustoty.

  • 3

    Škvarečky přidáme do již hotové polévky. Jako vložku použijeme rohlíkové krutonky. Můžeme dozdobit lístky čerstvé majoránky.

krutonyluštěninypečivopolévka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno