Na vál nebo do robotu dáme prosáté mouky, změklou pokrájenou heru, žloutky (bílky dáme stranou) a zbytek ingrediencí na těsto. Vypracujeme nelepivé pružné těsto. 1/3 těsta dáme do mikrotenového sáčku a uložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 dáme rovněž do mikrotenu a dáme do lednice.
Jablka nastrouháme nahrubo a pokud jsou příliš šťavnatá, v dlaních je lehce vymačkáme. Plech si vysteleme pečícím papírem. Z bílků a špetičky soli vyšleháme pevný sníh, do kterého po částech přidáváme vanilkové cukry. Šleháme dál, pokud není sníh lesklý a nedělá špičky.
Vytáhneme těsto z lednice a vymačkáme jej pomocí ručního válečku nebo prsty do plechu. Poklademe jablky, zasypeme skořicí, přidáme brusinky a kokos. Stěrkou opatrně naneseme sněhovou hmotu a uhladíme.
Vytáhneme těsto z mrazáku a přímo na sníh jej nahrubo nastrouháme. Snažíme se, aby bylo rovnoměrně po celé ploše. Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut do zrůžovění. Necháme vychladnout na mřížce.