Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hraběnčiny řezy s jablky a kokosem


Suroviny

  • Na těsto
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 250 g hery
  • špetka soli
  • 4 vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • půl sáčku kypřícího prášku do pečiva
  • Na náplň
  • 6 středně velkých jablek
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 100 g strouhaného kokosu
  • hrst sušených brusinek
  • A ještě
  • 2 vanilkové cukry na bílkový sníh
  • papír na pečení
  • plech 25x35 cm

Postup

  • 1

    Na vál nebo do robotu dáme prosáté mouky, změklou pokrájenou heru, žloutky (bílky dáme stranou) a zbytek ingrediencí na těsto. Vypracujeme nelepivé pružné těsto. 1/3 těsta dáme do mikrotenového sáčku a uložíme do mrazáku. Zbylé 2/3 dáme rovněž do mikrotenu a dáme do lednice.

  • Připravíme si náplň:
  • 1

    Jablka nastrouháme nahrubo a pokud jsou příliš šťavnatá, v dlaních je lehce vymačkáme. Plech si vysteleme pečícím papírem. Z bílků a špetičky soli vyšleháme pevný sníh, do kterého po částech přidáváme vanilkové cukry. Šleháme dál, pokud není sníh lesklý a nedělá špičky.

  • 2

    Vytáhneme těsto z lednice a vymačkáme jej pomocí ručního válečku nebo prsty do plechu. Poklademe jablky, zasypeme skořicí, přidáme brusinky a kokos. Stěrkou opatrně naneseme sněhovou hmotu a uhladíme.

  • 3

    Vytáhneme těsto z mrazáku a přímo na sníh jej nahrubo nastrouháme. Snažíme se, aby bylo rovnoměrně po celé ploše. Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut do zrůžovění. Necháme vychladnout na mřížce.

jablkamoučníkřezysladké
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno