Maso naklepeme natenko, z obou stran osolíme, opepříme. Z jedné strany potřeme lžící hořčice, poklademe pátky slaniny, přidáme natvrdo uvařená a na poloviny překrájená vejce, špekové hranolky, okurky a špekáček podélně rozkrájený na čtvrtiny.
Maso pevně zabalíme, svážeme potravinářskou nití, případně zajistíme na koncích párátky, oválíme ze všech stran v hladké mouce. Na rozpáleném sádle zprudka orestujeme ze všech stran a odložíme.
Do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli a osmahneme dohněda. Přidáme hořčici a zamícháme.
Vrátíme zpět závitek, podlejeme vývarem nebo vodou do 2/3 masa a dusíme doměkka. Závitek vyjmeme, zbavíme nití a párátek a nakrájíme na plátky. Šťavu podle potřeby dochutíme solí a pes jemné sítko přecedíme. Chceme-li šťávy víc, přidáme trochu zátřepky a necháme provařit. Nakonec do horké šťávy přidáme máslo a stáhneme z plamene.