Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí závitek


Suroviny

  • 400 g plátek hověího zadního (plec, kýta...)
  • 1 špekáček
  • 2 vejce
  • 80 g anglické nebo Váhalovy slaniny
  • 2 kyselé okurky
  • 50 g uzeného špeku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce sádla
  • 2 cibule
  • vývar nebo voda na podlévání
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Maso naklepeme natenko, z obou stran osolíme, opepříme. Z jedné strany potřeme lžící hořčice, poklademe pátky slaniny, přidáme natvrdo uvařená a na poloviny překrájená vejce, špekové hranolky, okurky a špekáček podélně rozkrájený na čtvrtiny.

  • 2

    Maso pevně zabalíme, svážeme potravinářskou nití, případně zajistíme na koncích párátky, oválíme ze všech stran v hladké mouce. Na rozpáleném sádle zprudka orestujeme ze všech stran a odložíme.

  • 3

    Do výpeku dáme na kostičky pokrájenou cibuli a osmahneme dohněda. Přidáme hořčici a zamícháme.

  • 4

    Vrátíme zpět závitek, podlejeme vývarem nebo vodou do 2/3 masa a dusíme doměkka. Závitek vyjmeme, zbavíme nití a párátek a nakrájíme na plátky. Šťavu podle potřeby dochutíme solí a pes jemné sítko přecedíme. Chceme-li šťávy víc, přidáme trochu zátřepky a necháme provařit. Nakonec do horké šťávy přidáme máslo a stáhneme z plamene.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem

Jasmínová rýže

hovězí masoroláda
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno