Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí závitek s cuketovo-žampionovou omáčkou


Suroviny

  • 300 g hovězí plece (plátek)
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • sůl, pepř
  • Pod maso:
  • 1 větší cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 mladá cuketa
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 250 g žampionů
  • 1 lžíce másla
  • pepř

Postup

  • 1

    Maso naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Česnek utřeme a maso ním z jedné strany potřeme. Přidámei hořčicí, pokladme slaninou, v řadě za sebou umístíme vejce, závitek smotáme a zajistíme sponkou nebo potravinovou nití. V hrnci rozpálíme sádlo, maso zprudka ze všech stran opečeme a pak dáme stranou.

  • 2

    Do výpeku dáme na kostičky nakrájenou cibuli a osmažíme do zlatova. Přihodíme na kostičky pokrájenou cuketu, osolíme, přidáme hořčici a chvilku zarestujeme. Vrátíme závitek, podlejeme vodou nebo vývarem ( do 2/3 masa) a dusíme doměkka. Na lžíci másla si orestujeme na plátky pokrájené žampiony, které opepříme. Nakonec, až se nám vypaří veškerá tekutina, žampiony osolíme.

  • 3

    Maso vyjmeme, šťávu dochutíme a tyčovým mixérem rozmixujeme. Tím se nám zahustí. Přidáme podušené žampiony. Maso zbavíme niti a pokrájíme na porce.

Podáváme s těstovinou nebo rýží

Vařená jasmínová rýže

cuketahoubyhovězí masoknedlíkyomáčkaroládarýžetěstoviny
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno