Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí závitek


Suroviny

  • 200 g plátek hovězího zadního masa (kýta např.)
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 vejce
  • kousek másla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 50 g šabatecké slaniny
  • 2-3 plátky kvalitní šunky
  • kousek chilli papričky
  • nať z lahůdkové cibulky
  • sůl, pepř
  • hovězí vývar k podlévání
  • 1 lžíce hladké mouky + 50 ml vody

Postup

  • 1

    Plátek masa naklepeme dotenka. Z obou stran osolíme a opepříme. Na kousku másla si umícháme vajíčka, která osolíme. Maso z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, rozložíme vajíčka, posypeme cibulovou natí a najemnou pokrájenou chilli papričkou. Zavineme a svážeme potravinovým motouzem.

  • 2

    V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, chvilku restujeme. Pak vložíme závitek a necháme maso zatáhnout a cibuli ztmavnout. Podlejeme vývarem a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, vložíme do alobalu a necháme vychladnou (lépe se pak krájí). Maso zbavíme motouzu a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Mouku rozmícháme ve vodě a zátřepku přidáme ke šťávě. Necháme chvilku provařit. Pak rozmixujeme a ještě přecedíme. Dochutíme dle potřeby solí.

Podáváme s rýží nebo knedlíkem

Vařená jasmínová rýže

hovězí masoknedlíkyroládarýže
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno