Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí závitek


Suroviny

  • 250 g hovězího zadního - plátek
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 5 plátků anglické slaniny
  • 80 g sýra s modrou plísní (zde Gold)
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 250 - 300 ml vývaru nebo voda
  • gelový bujon
  • 1 lžíce hotové jíšky Knorr Tmavá
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Plátek masa naklepeme natenko mezi dvěma mikroténovými foliemi. Z obou stran osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme utřeným česnekem a hořčicí. Poklademe plátky slaniny a hranolkami sýra. Pevně zavineme a svážeme potravinářskou nití.

  • 2

    Na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran orestujeme a odložíme stranou. Na témže sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, přidáme hořčici a chvilku restujeme. Maso vrátíme zpět a podlejeme vývarem.

  • 3

    Dusíme doměkka cca 40 až 60 minut. Závitek vyjmeme a uchováváme v teple. Nezapomeneme odmotat nitě.

  • 4

    Šťávu zahustíme jíškou, provaříme a přes jemné sítko přecedíme. Na závěr přidáme máslo i maso.

Podáváme např. s rýží

Vařená jasmínová rýže

hovězí masoroládarýže
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno