Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí vývar


Suroviny

  • 500 g předního hovězího masa (hrudí, žebro...)
  • 500 g hovězích kostí
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 mrkev
  • 1/4 celerové bulvy
  • 1 petržel
  • 1 cibuli
  • 1/2 pórku
  • sůl

Postup

  • 1

    Omyté maso vložíme do většího hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience (zeleninu oškrábeme, necháme vcelku, cibuli neloupeme, jen omyjeme), přidáme cca 3 litry vody a dáme vařit. Jakmile začne polévka vřít, stáhneme plamen a necháme jen probublávat.

  • 2

    Během vaření, hlavně ze začátku, sbíráme pěnu, abychom měli vývar čirý. Vaříme cca 4 hodiny, dokud není maso měkké. Poté polévku přecedíme přes jemné sítko nebo plátýnko.

  • 3

    Maso použijeme k dalšímu zpracování, např. k omáčce, část můžeme pokrájet do vývaru. Zeleninu z vývaru vyhazuji a použiji čerstvou: mrkev a celer nakrájím nadrobno a dám vařit do osolené vody na skus.

  • 4

    Přidám šálek mraženého hrášku, scedím a přidám do vývaru. ten dle chuti dosolím. Můžeme přidat nudle nebo játrové či jiné knedlíčky.

hovězí masoknedlíčkypečivopolévka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno