Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí v pikantní omáčce


Suroviny

  • 500 g hovězího masa (kýta, plec, ale klidně i krk)
  • 100 g slaniny
  • 1 větší cibule
  • 2 feferonky
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • pepř
  • hovězí vývar nebo voda + gelový hovězí bujon
  • trochu oleje

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky 3×3 cm, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Promícháme a necháme 10 minut odpočívat. V mezičase si nakrájíme cibuli najemno, řapíky na proučky a feferonku zbavíme zrníček i žeber a nakrájíme nadrobno. V pánvi nebo hrnci vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu, přidáme sádlo a cibuli.

  • 2

    Restujeme dozlatova. Přidáme maso a restujeme zprudka cca 10 minut. Přidáme hořčici, celer a feferonku. Chvilku restujeme a pak podlejeme vývarem nebo vodou s bujonem. Dusíme doměkka. Nakonec přidáme kousek másla na zjemnění.

  • 3

    Zároveň nám omáčku krásně zahustí.

Podáváme např. s rýží

Vařená jasmínová rýže

hovězí masoomáčkapikantnírýže
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno