Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí na česneku, bramborový knedlík, špenát


Suroviny

  • 600 g hovězího krku
  • 1 větší palice česneku
  • 1 cibule
  • 1 bujón
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
  • 1 lžíce sádla
  • Na špenát
  • špenátový protlak (mražený)
  • 2 vejce
  • 2 lžíce smetany (30%)
  • 1 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • Knedlíky
  • 800 g brambor uvařených den předem ve slupce
  • 200 g hrubé mouky
  • 100 g dětské krupičky
  • 1 vejce
  • sůl

Postup

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na větší kusy, osolíme, opepříme a potřeme polovinou česneku, který jsme prolisovali.

  • 2

    Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a zbylý česnek nakrájený na plátky a v pekáčku pečeme do měkka.

  • 3

    Když je maso měkké, šťávu propasírujeme, zahustíme hladkou moukou a provaříme.

  • Špenát
  • 1

    V kastrůlku rozpustíme sádlo, přidáme cibulku, necháme ji zesklovatět, pak přidáme povolený špenát, dochutíme česnekem solí a pepřem a na závěr zahustíme dvěma vejci a trochou smetany.

  • Knedlíky
  • 1

    Knedlíky připravíme tak, že si je prolisujeme, přidáme vejce, mouku, krupičku, sůl, rychle vypracujeme těsto, vytvoříme dva knedlíky, které zavařujeme 20 minut v osolené vodě se lžící octa.

Bramborové knedlíky

bramborové knedlíkyčesnekhovězí masoknedlíkyšpenát
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod 30 min
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2016 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno