Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí líčka s restovanými jablky


Suroviny

  • 500 g hovězích líček
  • 4 ks středně velké cibule
  • 4 ks jablka
  • 1 ks kousek čerstvého zázvoru (10 g)
  • 7 lžic oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 200 ml bílého vína
  • čerstvě podrcený pepř
  • hovězí vývar
  • mořská sůl

Postup

  • 1

    Oloupanou cibuli překrojíme napolovic a dále na „céčka“. Dvě ze čtyř jablek zbavíme jadřinců, nikoliv slupek a následně tato rozčtvrtíme, druhá dvě jablka zatím ponechámestranou. V hrnci na 4 lžících oleje orestujeme dosklovata cibuli

  • 2

    Na pánvi s rozpuštěným máslem (cca 1 lžíce) a olejem (cca 3 lžíce) opečeme líčka, která jsme si překrájeli na čtvrtiny (záleží na velikosti), osolili mořskou solí a opepřili čerstvě drceným pepřem, restujeme 3 minuty z každé strany, až se zatáhnou a změní barvu

  • 3

    Líčka přendáme do hrnce k cibuli a necháme 3 minuty odležet, poté do hrnce přidáme čtvrtky jablek, zázvor, který jsme očistili, nakrájeli na plátky, a vše zalijeme vínem a vývarem, tekutina musí sahat nejméně do poloviny výšky masa, přikryjeme poklicí a dusíme cca 2 hodiny, nebo tak dlouho, až je maso zcela měkké

  • 4

    Mezitím, co se maso dusí, zpracujeme ta dvě zbývající jablka, oloupeme je, vykrojíme jadřince a nakrájíme na plátky, respektive půlplátky, na pánvičce rozpustíme kousek másla, cca 1 lžíci, vhodíme jablkové plátky a krátce restujeme asi 1 minutu, poté přidáme špetku třtinového cukru (malou lžičku) a po další minutce restování lžičku bílého vinného octa a trochu osolíme, odstavíme z plamene

  • 5

    Líčka vyjmeme z hrnce a přendáme na prkýnko, kde je budeme krájet na centimetrové plátky, pokud máme šťávy z pod líček hodně, necháme na plameni zredukovat, přibližně do hustoty gulášové šťávy.

  • 6

    Orestovaná jablka i s voňavým máslíčkem přendáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájená líčka a šťávu přepasírujeme přes sítko na všechny ty dobroty v hrnci, vše spolu krátce prohřejeme a můžeme servírovat.

hovězí masojablka
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 3 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno