Oloupanou cibuli překrojíme napolovic a dále na „céčka“. Dvě ze čtyř jablek zbavíme jadřinců, nikoliv slupek a následně tato rozčtvrtíme, druhá dvě jablka zatím ponechámestranou. V hrnci na 4 lžících oleje orestujeme dosklovata cibuli
Na pánvi s rozpuštěným máslem (cca 1 lžíce) a olejem (cca 3 lžíce) opečeme líčka, která jsme si překrájeli na čtvrtiny (záleží na velikosti), osolili mořskou solí a opepřili čerstvě drceným pepřem, restujeme 3 minuty z každé strany, až se zatáhnou a změní barvu
Líčka přendáme do hrnce k cibuli a necháme 3 minuty odležet, poté do hrnce přidáme čtvrtky jablek, zázvor, který jsme očistili, nakrájeli na plátky, a vše zalijeme vínem a vývarem, tekutina musí sahat nejméně do poloviny výšky masa, přikryjeme poklicí a dusíme cca 2 hodiny, nebo tak dlouho, až je maso zcela měkké
Mezitím, co se maso dusí, zpracujeme ta dvě zbývající jablka, oloupeme je, vykrojíme jadřince a nakrájíme na plátky, respektive půlplátky, na pánvičce rozpustíme kousek másla, cca 1 lžíci, vhodíme jablkové plátky a krátce restujeme asi 1 minutu, poté přidáme špetku třtinového cukru (malou lžičku) a po další minutce restování lžičku bílého vinného octa a trochu osolíme, odstavíme z plamene
Líčka vyjmeme z hrnce a přendáme na prkýnko, kde je budeme krájet na centimetrové plátky, pokud máme šťávy z pod líček hodně, necháme na plameni zredukovat, přibližně do hustoty gulášové šťávy.
Orestovaná jablka i s voňavým máslíčkem přendáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájená líčka a šťávu přepasírujeme přes sítko na všechny ty dobroty v hrnci, vše spolu krátce prohřejeme a můžeme servírovat.