Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí krk na pivu a zeleninová směs


Suroviny

  • Na maso
  • 600 g hovězího krku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky rajského protlaku
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 500 ml tmavého piva (Kozel)
  • 1 lžička cukru
  • sůl, pepř
  • Na zahuštění
  • 1 lžíce Hrašky a trochu vody
  • Na zeleninovou směs
  • 50 g šabatecké nebo jiné slaniny
  • 1 menší cibuli
  • 2 špekáčky
  • 1 červenou papriku
  • 3 malá keříčková rajčata
  • sůl
  • trochu sádla

Postup

  • 1

    Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a cibuli pokrájenou na kostičky osmahneme do tmava. Přidáme maso a restujeme ze všech stran 10 minut.

  • 2

    Přidáme papriku, protlak, prolisovaný česnek, cukr a pořádně promícháme. Zalejeme polovinou piva a dusíme doměkka. Zbytek piva přiléváme během dušení.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji vyškvařit. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Špekáčky nakrájíme na půlkolečka a přidáme do pánve. Opékáme 10 minut.

  • 4

    Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a restujeme 5 minut. Nakonec přidáme rajčata, překrájená na čtvrtiny a ještě dalších 10 minut restujeme. Podle chuti můžeme přidat špetku soli. Tuto směs pak přidáme k měkkému masu.

  • 5

    Nakonec zahustíme hraškou, kterou rozmícháme v trošce vody. Necháme krátce provařit a můžeme podávat.

alkoholhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkynokytěstoviny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno