Maso nakrájíme na kostky 3×3 cm. Cibuli nakrájíme na kostičky a na rozpáleném sádle osmahneme do tmava. Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme ,přidáme prolisovaný česnek a orestujeme ze všech stran 5 mnut.
Pak podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby přiléváme vývar. Maso vyjmeme a šťávu přecedíme přes jemné sítko. Vrátíme zpět na plamen, přidáme maso a nakonec zjemníme máslem.
Kdo chce šťávy více, rozmíchá v trošce vody lžíci hladké mouky a přidá do šťávy a provaří. Podle chuti dosolíme.
V kastrolu si rozpálíme sádlo, přidáme najemno pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Nasypeme mouku a vymícháme světlou jíšku.
Přidáme nerozmražený špenát, přilejeme smetanu a na mírném plameni za občasného míchání necháme špenát rozmrazit. Ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Je-li potřeba, podlijeme trochou vody.
Přidáme rozšlehané vejce, které nám špenát zahustí. Podáváme např. s bramborovým knedlíkem.