Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Hovězí guláš s kapiemi, petrželkový knedlík


Suroviny

  • 600 gramů hovězí kližky
  • 3 masité kapie
  • 4 cibule
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 stroužky česneku
  • mletá paprika, kmín, sůl, pepř
  • hovězí vývar
  • hladká mouka
  • Na knedlík
  • 500 gramů hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 300 ml mléka
  • dvě hrsti petržele
  • 20 gramů droždí
  • 1 housku
  • sůl

Postup

  • 1

    Maso si nakrájíme na větší kusy, osolíme jej a opepříme.

  • 2

    V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a restujeme ji téměř do tmava. Nesmíme ji však připálit. Pak přidáme maso, papriku a protlak a vše zarestujeme.

  • 3

    Podlijeme trochou vývaru a necháme vydusit do šťávy. Přidáme koření, česnek, polovinu na drobno nakrájených kapií a dusíme do měkka.

  • 4

    Když je maso měkké, přidáme zbytek kapie (malou část si nechá na ozdobu), zahustíme guláš moukou rozmíchanou ve vodě a provaříme ještě deset minut.

  • Knedlíky
  • 1

    Do mísy prosejeme mouku, vytvoříme v ní důlek, do něhož dáme droždí s trochou cukru, zalijeme trochou vlažného mléka, necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Pak přilijeme zbytek mléka, přidáme vejce, sůl, pokrájenou žemli a na drobno nasekanou petržel. Prohněteme a na teplém místě necháme vykynout.

  • 3

    Vytvoříme dva válečky, které vaříme v osolené vodě asi 25 minut. Po polovině varu knedlíky otočíme. Krájíme nití na úhledné plátky.

gulášhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyomáčkapečivopikantní
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno