Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Houbová omáčka


Suroviny

  • 400 g mražených hub
  • 1 cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 2 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • 250 ml 33% smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • vývar dle potřeby
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Houby necháme rozmrazit. Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme houby a 10 minut restujeme.

  • 2

    Přidáme koření a mouku, kterou jsme si rozmíchali ve smetaně. Přidáme ocet a cukr, osolíme, opepříme podle chuti.

  • 3

    Podle potřeby doředíme vývarem (nebo mlékem) na požadovanou hustotu. Na mírném ohni necháme provařit cca 15 minut.

Podáváme např. s vejci a bramborem. Hodí se i vařené hovězí maso a knedlík.

Vařené brambory ve slupce

bramboryhoubyhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkykuřecí masoomáčkavejcevepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno