Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Holandský řízek


Suroviny

  • 500 g mletého libového bůčku nebo vepřové plece
  • 150 ml 12% smetany na vaření
  • 200 g eidamu (40%)
  • sůl, čerstvě drcený pepř
  • 3 vejce
  • strouhanka
  • sádlo na smažení

Postup

  • 1

    Pomleté maso promícháme se smetanou a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici. Sýr najemno nastrouháme, přidáme k masu, opepříme a osolíme dle chuti a pořádně promícháme.

  • 2

    V lehce navlhčených dlaních tvarujeme karbanátky, které protáhneme v rozšlehaných vejcích (ta zlehka osolíme) a ve strouhance. Tento postup opakujeme ještě jednou.

  • 3

    Poté smažíme velmi pozvolna na rozpáleném sádle z obou stran.

bramborová kašebramborový salátbramborymleté masořízeksalátsmaženéšťouchané bramborysýr
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno