Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Holandský řízek, bramborová kaše


Suroviny

  • 500 g mletého boku
  • 200 g eidamu
  • 4 lžíce mléka
  • vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • olej
  • Kaše
  • 500 g brambor typu C
  • 100 ml horké smetany
  • máslo
  • sůl

Postup

  • 1

    Umleté maso smícháme s mlékem, solí, pepřem, muškátovým oříškem a prátujeme. Pak necháme do druhého dne odpočinout. Přidáme sýr, řádně prohněteme a tvoříme karbanátky, které obalujeme v mouce, vejci a strouhance.

  • 2

    Zvolna smažíme na vyšší vrstvě oleje.

  • Kaše
  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě úplně do měkka.

  • 2

    Pak je slijeme a do horkých brambor přidáme vroucí smetanu a máslo a šťoucháme, dokud kaše není hladká. Na závěr dochutíme solí.

bramborová kašebramborový salátbramborymleté masořízeksalátsmaženéšťouchané brambory
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno