Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Halušky s uzeným a se zelím


Suroviny

  • 800 gramů brambor
  • 125 gramů hladké mouky
  • 125 gramů polohrubé
  • sůl
  • 300 gramů uzené krkovice
  • 1 cibule
  • 300 gramů kysaného zelí
  • 1 lžíce sádla

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Pak je rozmixujeme tyčovým mixerem a přidáme mouku a sůl. Dáme si vařit vodu, kterou osolíme a pomocí hrubého struhadla (nebo haluškovače) protlačujeme těsto do vroucí vody. Vaříme tři až pět minut podle velikosti.

  • 2

    Uzené maso si nakrájíme na kostičky (použijte prorostlejší). Na sádle zpěním cibuli, přidáme uzené a necháme vyškvařit, pak přidáme zelí, které jsme si zvlášť uvařili dochucené solí, kmínem a cukrem a smícháme dohromady se slitými a propláchnutými haluškami.

bramboryknedlíkyslovenskásvětová kuchyněuzené masouzeninyzelí
  • author Tomáš Mika
  • Doba přípravy: 30 min
  • Hotovo za: 1 hod

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno