Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Halušky s brynzou II.


Suroviny

  • 5 ks větších brambor
  • 1 ks vejce, ale není to nutné
  • cca 200 g polohrubé mouky nebo dle potřeby
  • 2 lžičky soli
  • osolení voda
  • Ostatní:
  • 200 g uzené slaniny nebo špeku
  • 200 g brynzy
  • kysaná smetana

Postup

  • 1

    Oloupané brambory nastrouháme na struhadle, vodu neslíváme, přidáme sůl, mouku, event. vejce, ale to není nutné dávat, vymícháme těsto, které musí mít optimální konzistenci, aby se dalo snadno protlačit přes sítko na halušky, proto se těžko přesně určuje gramáž mouky.

  • 2

    Do většího hrnce dáme vařit vodu, kterou nezapomeneme osolit.

  • 3

    Rozškvaříme slaninku, hezky dokřupava. Brynzu dáme do misky, povolíme zakysankou a promícháme.

  • 4

    Do vroucí vody potlačujeme přes haluškové síto těsto, jakmile vyplavou halušky k hladině, máme hotovo

  • 5

    Halušky scedíme a v míse promícháme s brynzou a špíčkem, část slaninkových škvarečků si necháme na finální zdobení na talíři

brynzaslovenskásvětová kuchyně
  • author Naďa Indruchová
  • Hotovo za: 1 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno