Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Halušky s brynzou


Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 vejce (nemusí být)
  • 2 lžičky soli
  • 250 g brynzy
  • 200 g slaniny

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Slijeme přebytečnou vodu, přidáme mouku /množství je orientační, záleží na druhu brambor/, sůl, vajíčko a vymícháme polotuhé těsto, které necháme chvilku odpočinout. Dle potřeby dosypeme mouku.

  • 2

    Těsto nesmí být příliš řídké, ale ani ne moc tuhé. Zkrátka tak akorát, aby šlo dobře protlačit přes haluškovač. Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Do osolené vroucí vody přes haluškovač protlačíme těsto.

  • 3

    Jakmile vyplave k povrchu vaříme cca 2 minuty. Přecedíme do sítka, krátce propláchneme vodou a v míse promícháme s horkou slaninou a brynzou.

bramborybrynzaslovenskásvětová kuchyněuzeniny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno