Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Guláš


Suroviny

  • 800 g hovězí kližky
  • 5 velkých cibulí
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce sádla
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 lžíce sladké mleté papriky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • špetka cukru
  • sůl, pepř
  • hovězí vývar nebo voda + gelový hovězí bujon
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 lžičky kmínu

Postup

  • 1

    Maso kuchyňsky upravíme (zbavíme blan a šlach) a nakrájíme na kostky 3×3 cm. Osolíme, opepříme, okmínujeme.

  • 2

    Na rozpálené sádlo vhodíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou osmažíme do tmava. Přidáme maso a 10 minut restujeme a mícháme. Přidáme papriku a ostatní koření vč. utřeného česneku, rajský protlak a 4 minuty restujeme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

  • 3

    Během dušení podle potřeby přidáváme horkou vodu. Nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku a guláš dochutíme solí, je-li třeba. Nezahušťujeme, o to se postará cibule. Té má být tolik, co masa. Ovšem na objem nikoliv na váhu.
    Podáváme s chlebem, těstovinou nebo knedlíkem.

Houskové knedlíky

česnekgulášhouskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyomáčka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno