Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Grilovaná krkovice a brambory v alobalu


Suroviny

  • 2 plátky krkovice s kostí (výška 3 cm)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce koření Argentina
  • 3 snítky tymiánu
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • Brambory v alobalu
  • 4 středně velké brambory
  • špetka mleté sladké papriky
  • 50 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • kousek anglické slaniny
  • 1 cibule
  • sůl, pepř, drcený kmín
  • čerstvé bylinky dle chuti (majoránka, tymián, libeček...)

Postup

  • 1

    Maso nenaklepáváme, jenom potřeme olejem a přidáme koření, které hezky do masa vmasírujeme. Necháme den až dva v uzavřené nádobě v lednici. Do krabičky ještě přidáme kousek čerstvého tymiánu a rozmarýnu.

  • 2

    Na rozpáleném grilu grilujeme z každé strany cca 10 minut. Záleží na grilu i na mase. Čas je pouze orientační.

  • Brambory v alobalu
  • 1

    Brambory neloupeme, jenom je pořádně vydrhneme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Přendáme do mísy, přidáme ostatní ingredience a pořádně promícháme.

  • 2

    Máslo musí být povolené, česnek utřený, cibule nakrájené na osminky. Připravíme si dostatečně 2 velké kusy silnostěnného alobalu a brambory rozdělíme na poloviny. Alobal řádně uzavřeme a grilujeme společně s masem.

  • 3

    Přibližně 30 minut. Čas je opět orientační.

Možno podávat i s brambory v tlakovém hrnci

Brambory v tlakovém hrnci

bramborygrilovánípečivovepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno