Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Gratinované filé z tresky se sýrem, brambory, glazovaná karotka s hráškem


Suroviny

  • 400 gramů filé z šedé tresky
  • 100 gramů goudy
  • 100 gramů debrecínky
  • 400 gramů brambor vařených ve slupce
  • 2 mrkve
  • 1 konzervu sterilovaného hrášku
  • 2 lžíce másla
  • sůl, pepř, citron, cukr
  • cherry rajčata na ozdobu
  • petržel

Postup

  • 1

    Filé rozmrazíme, osušíme, osolíme, opepříme, zakápneme citronem a dáme na vrstvu brambor, které jsme nakrájeli na plátky a osolili. Na každý kus ryby dáme plátek másla, debrecínky a sýra.

  • 2

    Pak zapečeme 20-25 minut v troubě na 180°C. Mrkev si nakrájíme, dáme do pánve trochu másla a cukru, necháme rozpustit, pak dochutíme solí, pepřem, citronem, podlijeme trochou vody a dusíme, dokud není karotka na skus.

  • 3

    Na závěr necháme prohřát hrášek. Zdobíme rajčátky a sekanou petrželkou.

bramborymrkevrajčatarybasýr
  • author Tomáš Mika
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno