Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Frikadelky s citronovou omáčkou


Suroviny

  • 500 g mletého masa
  • 1 větší mrkev
  • plátek celeru
  • 1 cibule
  • 1 citron
  • sterilovaný hrášek
  • 2 dcl bílého polosuchého vína
  • 1 smetana na vaření
  • sůl, pepř
  • zelená petrželka
  • 1 dcl mléka
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • worcester

Postup

  • 1

    Maso smícháme se solí, pepřem, 1 vejcem, petrželkou, zalijeme ho mlékem a zahustíme moukou. Necháme půl hodiny odstát. Poté utvoříme malé frikadelky (karbanátky, kuličky) a opečeme na oleji.

  • 2

    Vyjmeme a na pánev vložíme kousek másla a nakrájenou cibuli, mrkev, celer, osolíme a asi 5 minut opékáme. Pak podlijeme vínem, které necháme z větší části odpařit. Zeleninu dusíme do měkka.

  • 3

    Vymačkáme do směsi šťávu z 1/2 citronu, přisypeme sterilovaný hrášek a vlijeme smetanu, dochutíme worcesterem, popř. cukrem a ještě 5 min. povaříme. Nakonec vmícháme do omáčky žloutek a odstavíme ze zdroje tepla. Frikadelky prohřejeme v hotové omáčce. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Jasmínová rýže v peřinách

knedlíkymleté masomrkevomáčkarýžesmaženétěstoviny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno