Maso smícháme se solí, pepřem, 1 vejcem, petrželkou, zalijeme ho mlékem a zahustíme moukou. Necháme půl hodiny odstát. Poté utvoříme malé frikadelky (karbanátky, kuličky) a opečeme na oleji.
Vyjmeme a na pánev vložíme kousek másla a nakrájenou cibuli, mrkev, celer, osolíme a asi 5 minut opékáme. Pak podlijeme vínem, které necháme z větší části odpařit. Zeleninu dusíme do měkka.
Vymačkáme do směsi šťávu z 1/2 citronu, přisypeme sterilovaný hrášek a vlijeme smetanu, dochutíme worcesterem, popř. cukrem a ještě 5 min. povaříme. Nakonec vmícháme do omáčky žloutek a odstavíme ze zdroje tepla. Frikadelky prohřejeme v hotové omáčce. Podáváme s těstovinami nebo rýží.