Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Francouzské brambory


Suroviny

  • 8 středně velkých brambor
  • 250 g uzeného boku
  • 2 menší cibule
  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • sůl, čerstvě drcený pepř
  • 1/2 kelímku 12% smetany na vaření
  • 2 lžíce sádla

Postup

  • 1

    Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka cca 13 minut. Necháme vychladnout. Cibuli a uzený bok nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Zapékací misku nebo pekáček vymažeme 1 lžící sádla. Chladné brambory a uvařená vejce nakrájíme na plátky /já krájím obojí v kráječi na vajíčka/. Do pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, uzený bok, plátky vajec, opět osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří opět plátky brambor.

  • 3

    Všechno to zalejeme smetanou, osolíme, opepříme a poklademe vločkami sádla. V troubě zapékáme při 200°C. cca 40 minut.

bramboryuzené masouzeninyvejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno