Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Registrovat
  • Přihlásit

Fazolky na smetaně


Suroviny

  • fazolové lusky
  • máslo
  • olej
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • mléko dle potřeby
  • bílý pepř
  • sůl
  • ocet
  • cukr
  • 1 smetana (30%)
  • kopr dle chuti

Postup

  • 1

    Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců, opláchneme a překrájíme. Povaříme v osolené vodě na skus. Zchladíme ledovou vodou a necháme na sítku okapat.

  • 2

    Na másle a trošce olejem necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hladké mouky a vymícháme světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem a pomalu necháme probublávat.

  • 3

    Ochutíme bílým pepřem, solí, trochou octa, cukrem. Zjemníme 30% smetanou, přidáme fazolové lusky a doladíme chutě. Já ještě přidávám pro vůni trochu nasekaného kopru.

Houskové knedlíky

houskové knedlíkyhovězí masoknedlíkyluštěninyomáčkavejce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
recipe