Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Farmářská krkovička v cibuli a pivu


Suroviny

  • 2x 200 g plátky krkovice s kostí
  • 1 lžíce koření Farmářský steak (Vitana)
  • 2 lžíce oleje
  • 2 velké cibule
  • 200 ml světlého piva
  • 50 ml vývaru nebo vody
  • 1 lžíce sádla

Postup

  • 1

    Plátky krkovice o výšce 2 cm zakápneme olejem a posypeme kořením. V lednici necháme 24 hodin. Před vlastní úpravou necháme při pokojové teplotě hodinu.

  • 2

    Poté na pánvi s trochou rozpáleného oleje zprudka opečeme z obou stran (z každé 3 minuty). Do pekáčku dáme sádlo a dno zasypeme na půlkolečka pokrájenou cibulí.

  • 3

    Vložíme maso a druhou cibulí taktéž pokrájenou na půlkolečka zasypeme maso. Podlijeme pivem a přiklopíme poklicí nebo alobalem. Vložíme do trouby a pečeme hodinu na 220°C.

  • 4

    Pak odklopíme, podlijeme vodou a dopékáme na barvu. Necháme zredukovat výpek. Cibule zmírní hořkost piva. Podáváme např. se šťouchanými brambory.

alkoholbramborová kašebramboryšťouchané bramboryvepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno