Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Farářská krkovička


Suroviny

  • 4 plátky vepřové krkovice b.k.
  • sůl, pepř
  • 4 větší cibule
  • 200 g nivy
  • 200 g goudy
  • lžička sladké mleté papriky
  • lžíce sádla

Postup

  • 1

    Plátky masa zlehka naklepeme, malinko osolíme (niva i gouda jsou slané), opepříme.

  • 2

    Pekáček zlehka vymažeme sádlem, vložíme krkovici, kterou poklademe cibulí nakrájenou na půlkolečka. Na každý plátek dáme jednu cibuli. Zasypeme nahrubo nastrouhanými sýry a zlehka poprášíme mletou sladkou paprikou.

  • 3

    Bez přikrytí pečeme v troubě na 180 °C cca 40 minut. Cibule pouští šťávičku, ale vzhledem k tomu, že nic nepodléváme, není jí mnoho. Proto jako příloha jsou vhodné brambory v jakékoliv úpravě. My měli šťouchačky. Maso je krásně šťavnaté a křehké.

  • 4

    Recept mám od kamarádky Janičky Bouškové, jen jsem si ho mírně upravila.

bramborová kašebramboryšťouchané bramboryvepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno