Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Dušený květák se žampiony a kapií


Suroviny

  • 300 g květáku
  • 200 g žampionů
  • 1 kapie
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • 1 lžička citronové šťávy
  • špetka mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu

Postup

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Květák zbavíme košťálu, rozebereme na růžičky a nasekáme nadrobno. Vhodíme do pánve k cibuli.

  • 2

    Očištěné žampiony nakrájíme na čtvrt plátky, kapii na kostičky a přidáme do pánve. Přidáme koření, sůl, citronovou šťávu a promícháme. Přiklopíme a na mírném plameni dusíme cca 15 až 20 minut. Mělo by to být na skus. Podle chuti dosolíme.

  • 3

    Na talíři můžeme dozdobit lístky koriandru. Podáváme k minutkovým nebo grilovaným masům, k pečenému kuřeti apod. Ale je to dobré i jako samostatné jídlo.

houbykvětákpříloha
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno