Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Dušené plecko na pepři s klobásou


Suroviny

  • 500 g vepřového plecka
  • 1 červená cibule
  • 1 nožička pikantní klobásy
  • 50 g uzeného špeku
  • 2 kyselé okurky
  • 2 lžičky barevného pepře
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 lžíce oleje

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a nařízneme okraje. Pepř podrtíme v hmoždíři a maso jim posypeme. Osolíme a na rozpáleném oleji osmahneme z každé strany 4 minuty. Vyjmeme a udržujeme v teple.

  • 2

    Do výpeku dáme na nudličky pokrájenou slaninu, na céčka pokrájenou cibuli a na kolečka pokrájenou klobásku. Chvilku restujeme, pak přidáme nadrobno nakrájené okurky, hořčici a opět zarestujeme.

  • 3

    Vložíme maso, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Podle chuti dosolíme. Jako příloha se hodí brambory nebo rýže.

bramboryuzeninyvepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno