Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Dušené ledvinky


Suroviny

  • 6 vepřových ledvinek
  • mléko
  • 100 g slaniny
  • cibule
  • kmín
  • nové koření
  • pepř, sůl
  • česnek
  • masox
  • hladká mouka
  • 2 stroužky česneku
  • hrst majoránky

Postup

  • 1

    Ledvinky důkladně očistíme od močovodů a tuku, pokrájíme na nudličky a ponoříme do mléka. Takto je klidně můžeme nechat přes noc v lednici. Pak je dáme do sítka, důkladně propláchneme vodou a necháme odkapat.

  • 2

    Do papiňáku dáme na kostičky nakrájenou slaninu nebo dobrý uzený špek, necháme vyškvařit, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vhodíme ledvinky, přidáme drcený i celý kmín, pár kuliček nového koření, sůl, pepř, 2 utřené stroužky česneku, masox (nemusí být). Já dávám cayenský pepř nebo trochu chilli.

  • 3

    Zarestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. V papiňáku cca 30 minut. V trošce vody rozmícháme vrchovatou lžíci hladké mouky, přidáme k ledvinkám a necháme provařit.

  • 4

    Úplně na závěr přidáme hrst v dlaních podrcené majoránky. Ochutnáme a případně dosolíme či jinak doladíme chutě.

Jasmínová rýže v peřinách

houskové knedlíkyknedlíkyomáčkarýžetěstovinyvepřové masovnitřnosti
  • author Naďa Indruchová
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno