Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Dušené hovězí v mrkvi, kapustové zelí, vařený brambor


Suroviny

  • 500 gramů hovězí kližky
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžička rajskému protlaku
  • 2 velké mrkve
  • malá hlávka kapusty
  • 3 stroužky česneku
  • 600 gramů brambor
  • hovězí vývar
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • nové koření
  • bobkový list
  • hladká mouka

Postup

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Cibuli orestujeme do zlatova na sádle, přidáme maso, protlak, koření, podlijeme a dusíme skoro do měkka, pak dáme nakrájenou mrkev, podusíme 20 minut, zahustíme hladkou moukou a provaříme.

  • 2

    Pokrájenou kapustu povaříme 15 minut v osolené vodě, tu slijeme, vytvoříme světlou jíšku, do ní vrátíme kapustu, přidáme kmín, sůl, pepř, česnek, vývar z povařené kapusty a dalších 15 minut povaříme.
    Podáváme s vařeným bramborem.

Vařené brambory ve slupce

bramboryhovězí masoknedlíkymrkevzelí
  • author Tomáš Mika
  • Hotovo za: 2 hod
  • Počet porcí: 4

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno