Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Dušená kapusta


Suroviny

  • 1 menší hlávka kapusty
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • Jíška
  • 30 g špeku
  • 2 lžíce hladké mouky

Postup

  • 1

    Kapustu zbavíme horních listů, rozpůlíme, vyřízneme středový košťál i hrubé košťály. Pokrájíme na středně silné nudličky. Zalejeme cca 200 ml vody, osolíme a vaříme 10 minut.

  • 2

    Poté scedíme, ale vodu z kapusty ponecháme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme. Přidáme mouku a vymícháme jíšku dorůžova.

  • 3

    Tuto přidáme k povařené kapustě, přilejeme vodu (z kapusty) dle potřeby, přidáme prolisovaný česnek, pepř, event. dosolíme. necháme na mírném plameni ještě 10 min. provařit.Podáváme s vařeným bramborem a dušeným hovězím nebo vepřovým masem.

bramborové knedlíkybramboryknedlíkypřílohasalátzelí
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno