Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Dršťková polévka


Suroviny

  • 1000 g hovězích drštěk
  • 1 mrkev
  • kousek celeru
  • petržel
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička cayenského pepře
  • 5 stroužků česneku
  • hrst majoránky
  • 2 vrchovaté lžíce sádla
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř

Postup

  • 1

    Dršťky (koupila jsem již očištěné nepředvařené) překrájíme a necháme 2 x provařit ve vodě. Vodu pokaždé vyměníme.

  • 2

    Do hrnce dáme kořenovou zeleninu vcelku, osolíme, přidáme ovařené dršťky a vaříme doměkka. Zcedíme a vývar ponecháme.

  • 3

    Na sádle osmahneme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mouku a papriku a pořádně promícháme. Zalijeme vývarem z drštěk a doředíme vodou. Ochutíme pepřem a cayenským pepřem, solí, utřeným česnekem.

  • 4

    3/4 drštěk nakrájíme na nudličky a zbytek posekáme nadrobno. Vhodíme do polévky, doladíme chutě a nakonec přidáme v dlaních rozemnutou majoránku.

pečivopolévka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno