Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Domácí škvarky a sádlo


Suroviny

  • 1000 g syrového sádla bez kůže
  • 4 lžíce studené vody
  • 4 lžíce mléka

Postup

  • 1

    Sádlo nakrájíme na kostky 2×2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme. Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum.

  • 2

    Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu. Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky. Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice.

  • 3

    Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen. Mícháme dokud se mléko neodpaří. Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků. Jednoduché, že?

pečivopředkrmvepřové maso
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno