Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Domácí lučina


Suroviny

  • 500 g bílého jogurtu (Hollandia, Choceňský)
  • 200 g zakysané smetany 16%
  • půl lžičky soli
  • plátno

Postup

  • 1

    Všechny tyto tři ingredience promícháme v misce. Do velikostně vhodného sítka si dáme mul nebo jemné plátýnko a obsah misky přelijeme do sítka, které umístíme do misky nebo kastrůlku tak, aby se spodek sítka nedotýkal dna.

  • 2

    Přiklopíme pokličkou a necháme v ledničce minimálně 24 hodin odkapávat. V misce zůstane syrovátka, kterou můžeme třeba vypít, prý je to zdravé. Nebo ji prostě vylijeme. No, a v sítku nám zůstane krásná hrouda bělostného čerstvého sýra.

  • 3

    Další použití je na vás: stačí dosolit, přidat pažitku a namazat na chléb s máslem, nebo lze použít jako základ na jakoukoliv pomazánku: tvarůžkovou, rybičkovou, brynzovou, salámovou, vajíčkovou.

pečivopomazánka
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno