Na vál nebo jinou podložku si nasypeme mouku, veprostřed vyhloubíme důlek, do kterého dáme vejce, vodu a olej.
Pomocí příborového nože hrneme mouku ke středu a pak zpracujeme rukama v pevné pružné a nelepivé těsto. Utvoříme bochan a v mikrotenovém sáčku necháme 30 minut v chladu.
Pracovní plochu si lehce pomoučíme polohrubou moukou, těsto rozdělíme na 4 stejné díly a každý vyválíme na placku o výšce 2 mm. Placky přeneseme na čistou utěrku a necháme je oschnout z každé strany 15 minut.
Pak si nakrájíme 1,5 cm pásky a ty překrájíme na flíčky. V jedné vrstvě je ještě necháme chvilku oschnout na tácku. V dostatečném množství hodně osolené vody vaříme flíčky 3 minuty.
Po scezení je ihned promícháme s uzeninou, aby se nám neslepily.