Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Cuketové lasagne


Suroviny

  • Na masovou směs
  • 4 mladé pevné cukety
  • 500 g mletého vepřové plece (nebo mix vepřové + hovězí)
  • 400 g sekaných rajčat (v plechovce)
  • 200 g passata di pomodoro (rajčatové pyré)
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 malé mrkve
  • kousek celeru
  • 1 malá petržel
  • 2 lžíce oleje
  • směs sušených nebo čerstvých bylinek (tymián, bazalka, oregano....)
  • sůl, pepř
  • Na bešamel
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • špetka nastrouhaného muškátového oříšku
  • bílý mletý pepř
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • sůl
  • 100 g pecorina

Postup

  • 1

    Cuketu omyjeme, osušíme a neoloupanou nakrájíme na kolečka (síla 3 – 5 mm). Rozložíme je na tác a z obou stran osolíme. Necháme půl hodiny vypotit. Poté jednotlivá kolečka pečlivě osušíme papírovou utěrkou.

  • 2

    Ve větší pánvi si rozpálíme olej, přihodíme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme kořenovou zeleninu nastrouhanou na slzičkovém struhadle. Restujeme cca 5 minut.

  • 3

    Pak přidáme mleté maso, které ochutíme bylinkami, utřeným česnekem, solí a pepřem. Opékáme za stálého míchání, dokud maso nezešedne a „nesype se“.

  • 4

    Pak přidáme sekaná rajčata i pyré. Na mírném ohni necháme probublávat za občasného míchání půl hodiny.

  • Bešamel
  • 1

    V kastrůlku si rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalejeme ji mlékem a prošleháme.

  • 2

    Přidáme zbytek ingrediencí (kromě pecorina) a necháme 20 minut za častého míchání provářet. Zapékací misku vymažeme zlehka olejem a dno vyskládáme kolečky cukety.

  • 3

    Lžící rozetřeme polovinu bešamelu, přidáme polovinu masové směsi a urovnáme. Zase poklademe kolečka cukety, a dále postup opakujeme do spotřebování všeho.

  • 4

    Končíme cuketou, kterou hustě zasypeme pecorinem. Zapékáme 30 až 40 minut (nezakryté) v troubě na 180°C.

cuketaitalskámleté masorajčatasvětová kuchyněsýrtěstoviny
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno