Registrovat Přihlásit

  • Domů
  • Náhodné
  • Kategorie
  • Profil
  • Exact matches only
    Search in title
    Search in content
    Search in posts
    Search in pages
    recipe
  • Registrovat
  • Přihlásit

Čokoládové lanýže od Evel


Suroviny

  • 30 g whisky
  • 20 g másla
  • 175 ml smetany
  • 15 g medu
  • 200 g hořké čokolády
  • 75 g mléčné čokolády
  • hořká čokoláda na namáčení
  • sezam
  • kakao a skořice na obalení

Postup

  • 1

    Smetanu a med přivedeme k varu. Obě čokolády rozpustíme spolu ve vodní lázni. Odstavíme a přimícháme smetanu s medem, whisky a rozpuštěné máslo. Opravdu pořádně promícháme.

  • 2

    Připravíme si 2 plechy vyložené peč. papírem a lžičkou klademe stejně velké hromádky, asi jako 2 lískové oříšky u sebe. Nevadí, že hromádky nejsou vzhledné. Dáme do lednice na 20 min. I klidně déle, musí to být jako plastelína.

  • 3

    Po vyndání tvarujeme z každé hromádky kuličku. Pracujeme rychle. Rozpustíme si hořkou čokoládu. Lanýž napíchneme na párátko a namočíme do prochladlé, ale stále tekuté čokolády. Rychle položíme do misky, ve které máme buď kakao, skořici nebo sezam.

  • 4

    Obalíme a dáme ztuhnout do lednice.

čokoládasladkévánoce
  • author Naďa Indruchová

Copyright © 2022 Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno